Artikelen

31 Mei 2017

Amsterdam based artist Marion Tränkle presents on June 6 the findings of her light research “Interactive Light” for which she received a development budget from the Amsterdam Fund for the Arts. The presentation is hosted by the instituut lichtontwerpen, the entrance is free.

You are very welcome. June 6, starting 19:30

Poortgebouw, Tolhuisweg 2, Amsterdam Noord

Marion:

20 Mrt 2017

Graven #23 is een expertmeeting waarin onderzocht wordt hoe scenografische kennis het hedendaags tentoonstellingsontwerp kan versterken.

Graven # is een activiteit vanPlatform Scenography. Graven is gezamenlijk zoeken, vanuit een gedeelde interesse. Graven # 23 gaat over de vraag op wat voor manieren het ontwerp van een tentoonstelling vorm geeft aan de ervaring van de toeschouwer. Het iLo graaft mee.

21 Feb 2017
wysiwyg rendering van theatervoorstelling Floriaan Ganzevoort

Lichtontwerper Floriaan Ganzevoort van deTheatermachine geeft een workshop van drie avonden over het digitaal visualiseren voor theater. Hoe pas je Wysiwyg toe in je ontwerp proces? Hoe gebruik je deze visuele interpretaties naar je opdrachtgever toe?

16 Feb 2017
laser cirkels in water onderzoek voor laser installatie

Deze laatste maandag van de maand staat onze innovatieve netwerkborrel in het teken van Laser. Laserlicht is een aparte lichtbron met zeer eigen karakteristieken. Het wordt vaak ingezet voor events en commerciele shows. Laser wordt nog weinig toegepast door lichtontwerpers in artistieke projecten. Waarom eigenlijk niet? Wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden van laser?

12 Feb 2017
Stedelijk Museum Amsterdam seth Siegenlaub

Workshop: Lighting for Gallery & Museum
Location:Kosice, Slovakia.

Workshop leader: Isabel Nielen iLo (the Netherlands)
The workshop is organised by Anténa The 2,5 days workshop will take place in Kosice, Slovakia in the Vychodoslovenská galéria. 

10 Feb 2017
iLo luminale sensing colour sensing spaces Lidy Six

Lidy Six presenteert 16 febr haar bevindingen over haar licht-onderzoek 'Sensing Colour, Sensing Spaces', dat ze het afgelopen jaar met een Ontwikkelbudget van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten heeft gerealiseerd. Het onderzoekstraject is begeleid door het iLo. Sensing Colour, Sensing Spaces is een persoonlijke zoektocht naar de pure ervaring van kleur.

 

14 Nov 2016
led with brains xicato XIM gen4
Maandag 28 november geeft lichtontwerper Joost de Beij, tijdens onze iLo netwerkborrel, een presentatie over zijn recente ervaring in het Museon.
 
In museum Het Museon in Den Haag is de eerste verdieping met de vaste presentatie opnieuw ingericht. Het thema is ‘One Planet’ en gaat over 17 doelen die door de VN met het oog op een duurzamer omgang met de wereld zijn opgesteld. Northern Light heeft hiervoor 17 presentaties ontworpen.
14 Nov 2016

25 Okt 2016
instituut lichtontwerpen ilo

Maandag 31 oktober op onze netwerkborrel presenteren wij ons nieuwe iLo kernteam en de ideeen voor 2017. Het jaar 2016 is een jaar van verandering voor het iLo. De afgelopen 8 jaar is het iLo met veel plezier gerund door Henk van der Geest en Isabel Nielen. Om de positie van het iLo te verbeteren is in gezamenlijk overleg besloten om het iLo te gaan leiden vanuit een kernteam. Alle leden van dit zeskoppig kernteam hebben ervaring en affiniteit met het iLo.