27 febr innovatieve borrel: LASER toepassingen

laser cirkels in water onderzoek voor laser installatie

Deze laatste maandag van de maand staat onze innovatieve netwerkborrel in het teken van Laser. Laserlicht is een aparte lichtbron met zeer eigen karakteristieken. Het wordt vaak ingezet voor events en commerciele shows. Laser wordt nog weinig toegepast door lichtontwerpers in artistieke projecten. Waarom eigenlijk niet? Wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden van laser?

Lichtontwerpers, Isabel Nielen en Reier Pos, vertellen over hun ervaringen met Laser in hun lichtprojecten en recente lichtinstallaties in het Amsterdam Light Festival 2016. Beide ontwerpers zijn van mening dat laser een bijzondere tool in het arsenaal van de lichtontwerper kan zijn.

 

Reier Pos studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, afdeling architectonische vormgeving. Zijn passie ligt bij het ontwerpen van decor en licht voor theatervoorstellingen. Zijn werk als decor en lichtontwerper verraad zijn architectonische achtergrond.

Vanuit een achtergrond in de beeldende kunst werkte Isabel Nielen vele jaren als lichtontwerper voor theater, dans en opera, met als specialisatie outdoor locatie projecten. Sinds 2007 heeft haar werkveld zich uitgebreid naar licht voor musea, architectuur en publieke ruimte. Sinds sept 2016 is Isabel Nielen verbonden aan de Theatermachine.

De borrel is maandag 27 februari van 17:00 tot 19:00. Toegang is gratis maar wel graag even aanmelden via info(at)lichtontwerpen.nl

Van harte welkom...