Graven # 23 expertmeeting in het Boijmans

Graven #23 is een expertmeeting waarin onderzocht wordt hoe scenografische kennis het hedendaags tentoonstellingsontwerp kan versterken.

Graven # is een activiteit vanPlatform Scenography. Graven is gezamenlijk zoeken, vanuit een gedeelde interesse. Graven # 23 gaat over de vraag op wat voor manieren het ontwerp van een tentoonstelling vorm geeft aan de ervaring van de toeschouwer. Het iLo graaft mee.


Het vindt plaats in het Boijmans in Rotterdam op 23 maart van 13:00 tot 18:00. De deelnemers aan Graven #23 bezoeken twee tentoonstellingen: Gek van surrealisme in Museum Boijmans van Beuningen en Designing the Surface in Het Nieuwe Instituut. Na afloop van elk bezoek wordt de tentoonstellingservaring onderzocht in een gesprek tussen tentoonstellingsmakers en scenografen. In dit gesprek worden inzichten en aspecten uit beide disciplines ‘opgegraven’ en gezamenlijk onderzocht hoe een tentoonstellingservaring verbeterd kan worden. Deze expertmeeting is open voor scenografen, tentoonstellingsmakers, geïnteresseerden of gewoon de nieuwsgierig bezoeker. 

Met o.a.: Floor van Ast (projectleider Het Nieuwe Instituut), Anne Karin ten Bosch (Platform-Scenography), Annemartine van Kesteren (curator design Museum Boijmans Van Beuningen), Koehorst in ’t Veld (tentoonstellingsontwerpers en curatoren ‘Designing the surface’), Isabel Nielen (instituut Lichtontwerpen) en Marcel Schmalgemeijer (tentoonstellingsvormgever/scenograaf).