Blogs

afbeelding van Bas

GLOW

Tweede ronde GLOW!

Glow next is veel interessanter dan de stadstour. Verrassend gebied op Strijp met stoere arcitectuur in de stijl van de Witte Dame.

Lichtprojecties van Nonotak waren de absolute topper. Pure minimalististische lichtkunst in de stijl van Anthony Mc Call.

Het licht werd geprojecteerd op verschillende transparante stoffen vlaken achter elkaar en vormde zo een mooi ritme.

Ook de lichtbak aan de andere kant met honderden houten pinnetjes zorgde voor een prachtig golvend ritme.

afbeelding van Bas

320 graden licht

320 graden licht van Urbanscreen in Gasometer Oberhausen

 

Vorig jaar was ik erg onder de indruk van de doekconstructie van Christo in de Gasometer: Een ultieme zenruimte.

Op het mediafacadesymposium Genius Loci in Weimar, had ik Thorsten Bauer van Urbanscreen al gesproken. Hij vertelde toen over dit veelbelovende multimediaspectakel. Ik moest hier dus heen!

afbeelding van Bas

Solid Light Films

Even bij de buren wezen kijken in het Eye! Expositie van de britse kunstenaar Anthony McCall. Dit is wat je noemt Lucide!

afbeelding van Roos

tight-to-nightfall

Expositie van tekeningen bij Bradwolff Projects in Amsterdam Oost

Met gastcurator Yvonne Yzermans maakte ik een selectie uit het werk dat ik het afgelopen half jaar bij het iLo maakte. De presentatie bestaat uit tekeningen, waarin het licht een belangrijk onderwerp is. De serie is begonnen als poging om 24 uur licht te vangen met houtskool op papier. Ik heb mezelf als personage in stadkleding in het landschap afgebeeld; dan weer beschouwend, dan weer opgaand in de natuur.

afbeelding van Roos

Tests januari - mei 2014

Experiment in het schaaltheater: tekenen met licht in plaats van schaduw, denken in toon in plaats van lijn. Ik ontdekte de verschillende tonen van wit licht en de scherpe afsnijding van profielspots, waarmee ik abstracte ruimtes probeerde te maken. Er volgde een onderzoek naar statieven als personage - een personificatie van de apparatuur. Gelijktijdig met de lichtwerken onderzocht ik licht met houtskool in tekeningen.  Zowel de tekeningen als lichtwerken wil ik blijven ontwikkelen.

 

afbeelding van Domenico

Workshop museum and gallery lighting

Workshop Museum and Gallery Lighting

Tijdens mijn deelname aan de workshop Gallery Lighting in Praag van 25 tot 28 april, zijn de volgende aspecten ter spraken gekomen:

   * CRI : Color rendering index

   * Lux : het belang van Lux-waarden bij het uitlichten van kust(objecten), het hanteren van 50-lux-waarden bij het uitlichten van werken op papier.

   *  Werken met verschillenden materialen en onderdelen; zoals kleppen, filters, en niet te vergeten: de Blackwrap

afbeelding van Roos

Luminale Frankfurt: experiment

In het kader van 'Artificial Light Paradise', een tentoonstelling tijdens de Luminale in Frankfurt van lichtontwerpers verbonden aan het iLo, toon ik de huidige stand van mijn onderzoek. Schaduw maakt plaats voor licht - de vos voor leegte in een meer abstracte ruimte.