Blog van Andrea

afbeelding van Andrea

Mix Max Brasil in het Tropenmuseum

Voor het lichtontwerp voor de tentoonstelling Mix Max Brasil in het kinderTropenmuseum heb ik Henk geassisteerd bij de realisatie van het lichtontwerp. In het kindermuseum zijn verschillende Braziliaanse sferen nagebouwd in verschillende kamers waar een theatraal programma van ca een uur zich zal afspelen. Elke ruimte heeft zijn eigen sfeer gekregen en vroeg ook om een speels en dynamisch lichtplan. Van slippershop tot mangrove baan je je een weg naar de mix-praça waar alle kinderen uiteindelijk samen komen met, hoe kan het ook anders, muziek en dans.

afbeelding van Andrea

Night Shift - Radio Kootwijk Live

17 mei was de voorstelling Night Shift in Vredenburg waar ik het lichtontwerp voor heb gemaakt. In samenwerking met Jakob Proyer en Jurjen Alkema hebben we een hele mooie sfeer neergezet. 

afbeelding van Andrea

Light as a Draftsman @ Luminale 2012

IMG_0146b2_0.jpg

We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de Luminale in Frankfurt. Mijn installatie 'Light as a draftsman' wordt een beeldende lichtinstallatie die gaat over licht als tekenaar in de ruimte. De dynamiek en het ritme van alledaagse ‘lichttekeningen’ die dag en nacht aan ons voorbijtrekken, maar niet altijd onder de aandacht vallen, wil ik voelbaar maken in een installatie.

afbeelding van Andrea

Capoeira Na Luz

capoeira na Luz thumbnail.jpg

Capoeira Na Luz

Een capoeira spel in licht. Wat houd dat in.
In dit onderzoek wil ik op zoek gaan naar de beweging van licht. Wanneer wordt het lichtspel vloeiend en dynamisch? Hoe vertel ik mijn verhaal met het licht en wat wil ik vertellen? Om dit te onderzoeken kies ik voor mijn passie die ik heb voor capoeira waar een dynamisch spel zeker in te vinden is.
Dit onderzoek begint bij mijn beschrijving van capoeira. Wat is capoeira voor mij? Wat zit er in het capoeiraspel voor dynamiek die ik kan vertalen naar licht.

afbeelding van Andrea

Lichttechniek in Theater Bellevue Dag 4

dag 4.jpg

Dag 4 Bellevue Technicus Ljiljana en Chris (en Richard) Dansproject Folts+Compagny De lichtontwerper/technicus kwam nonchelant binnen. Een van zijn eerste vragen was of er een plattegrondje van de zaal was zodat hij het licht kon intekenen. Ondertussen zou hij dan kijken hoe hij de kap wilde indelen. Als eerste wilde hij trussen en trekken naar beneden om licht in te hangen, zonder de technici even mee te nemen in het beeld wat gemaakt moest worden. Hierdoor leek het er op of hij de helft ter plekke bedacht en werden de technici al snel geïrriteerd door Ronald.

afbeelding van Andrea

Lichttechniek in Theater Bellevue Dag 3

dag 3.jpg

Dag 3 bellevue
Technicus Ljiljana en Chris (en Richard)
Theaterdansgroep Guilia Mereda

Fijn dat ik de eerste dag een uitgebreide rondleiding van Chris heb gehad. Hierdoor kon ik gemakkelijk de lamp van de Par verwisselen, en kon ik de verschillen onderscheiden. Een dansvoorstelling die medium, narrows en very narrows gebruikt.

Veel tegenlicht! 13 narrows langs de muur. 10 mediums tegen als een Wijers uit de linker hoek.

afbeelding van Andrea

Luchtonderzoek

luchtonderzoek

Luchtonderzoek

Mijn eerste deel van mijn onderzoek gaat over mijn fascinaties van luchten. Waar gaan de luchtschilderingen voor mij over. De kleuren en vormen die verschijnen zijn van belang.
Ik wil onderzoeken hoe ik mijn gevoel bij de luchtfoto's, de sfeer van het twee dimensionale vlak om kan zetten in een derde dimensie. Ik wil met licht een driedimensionaal schilderij maken. Zoals de impressionisten de waarneming schilderden en onderzochten, wil ik de (mijn) waarneming van licht onderzoeken. Ik wil in dit onderzoek het licht als bouwstenen gebruiken om een sfeer neer te zetten.