Solid Light Films

afbeelding van Bas

Even bij de buren wezen kijken in het Eye! Expositie van de britse kunstenaar Anthony McCall. Dit is wat je noemt Lucide!

Door projecties van ronde witte lijnen op zwarte vlakken of doorzichtschermen ontstaan conische vormen. Een effect wat ik ken van lasershows in de disco, maar dan veel verfijnder. Het is de ultieme samensmelting van licht en projecties   In plaats van dat je in de bioscoop naar de filprojectie kijkt, wordt je blik hier naar de lichtbron toe gezogen. Mistmachines zorgen voor een dynamische wolkenstructuur op de immaterielle huid van deze conische vormen. De machines maken een zacht geluid wat doet denken aan een branding. En ja hoor, in de volgende zaal staat een gigantische geluidsinstallatie van een branding die echt fysiek op je afkomt. 

De vormen kunnen gemakkelijk aangetast worden door door de projectiestralen heen te lopen. Zo wordt je je nog bewuster van de ijlheid van het werk.Jammer dat de meeste bezoekers dit meteen gebruiken om 'gekke' foto's van zichzelf mee te maken. Kunst blijft toch vermaak.