Route

Instituut Lichtontwerpen is gevestigd in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord.  De tolhuistuin is een culturele broedplaats aan de overkant van het IJ achter Amsterdam CS. Vele creatieven hebben hun intrek genomen in de villa’s en gebouwen op het voormalige Shell-terrein.

Instituut Lichtontwerpen
Poortgebouw Tolhuisweg 2
1031 CL Amsterdam

Openbaarvervoer vanuit Noord
Vanuit de Molenwijk (Stellingweg) of vanaf het Waterlandplein is de Tolhuistuin te bereiken met bus 38. Op zaterdag rijdt bus 38 om de 12 minuten. Op zondag rijdt bus 38 om het half uur.

Openbaarvervoer vanuit het centrum
Neem de pont achter het CS (Buiksloterwegveer) die elke 5 minuten gratis naar de overkant vaart. De overtocht duurt 2 minuten. Vanaf de pont rechtdoor lopen. Het Poortgebouw is zo'n 500 meter vanaf de pont aan de linkerhand.


met de auto vanaf de ring Noord

Neem vanaf de ring Amsterdam afslag S116 richting Centrum. U rijdt zo'n 2 km rechtdoor. Bij afslag S118 rechtsaf de Johan van Hasselt weg op, uitrijden tot 1ste stoplicht. Bij de stoplichten linksaf richting Mosplein. Bij de rotonde rechtdoor de Van der Pekstraat op. De Van der Pekstraat bijna helemaal uitrijden. Net voor het restaurant Tolhuis rechtsaf naar parkeerplaats of terrein op.

Parkeren
In de omgeving van de Tolhuistuin zijn beperkte parkeermogelijkheden. Parkeren is gratis, maar er geldt wel een blauwe zone met een maximale parkeerduur van 2,5 uur.