Publicaties

Via de OISTAT was Henk van der Geest de afgelopen jaren bij verschillende activiteiten in China betrokken. Voor het blad Zichtlijnen schreef hij over zijn ervaringen, indrukken en ideeën. China is een land dat zich opent en waar rekening mee gehouden moet worden. Het is verstandig om dat goed in de gaten te houden!

"Vijf jaar iLo" door Bastiaan Schoof, Zichtlijnen 140, januari 2012. Coaching van jonge lichtontwerpers is een van de activiteiten van het instituut Lichtontwerpen. Het vijfjarig bestaan is aanleiding voor een gesprek met oprichter Henk van der Geest en coördinator Isabel Nielen.

James Turrell is een kunstenaar die werkt met licht en ruimte. Henk van der Geest volgt hem al jaren en zag, of beter onderging zijn nieuwe werk Bindu Shards. Aanleiding voor een artikel over een van de grootste kunstenaars van onze tijd.

Yvon Muller was de allereerste deelnemer aan het coachingstraject van het iLo. Voor Zichtlijnen schreef zij in mei 2010 een persoonlijk verslag over hoe zij in het traject is gerold, wat haar ervaringen zijn en in welke richting haar werk zich ontwikkelt.