Jun
28
to Sep 1

Roos van Haaften

Roos van Haaften Crankin’ up the afterglow solo expositie bij Collectie de Groen (Arnhem, NL) Opening SHOW.09 28 juni om 17 uur en te zien tot 1 september.

Is een object vóór je wezenlijk anders dan wanneer je de reflectie van dat object in een etalageruit ziet? En hoe verhoud je je tot de weerslag van de schaduw van het object op de vloer? In ‘Crankin’ up the afterglow’ onderzoekt Roos van Haaften het suggestieve karakter van niet-materiële verschijningsvormen, zoals reflectie en projectie.

View Event →
Feb
14
to May 19

Tentoonstelling Healing Light in LUMC

De Galerie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) presenteert van 14 februari tot en met 19 mei de nieuwe tentoonstelling ‘Healing Light’. Daarin laten acht toonaangevende kunstenaars zich leiden door licht.

De kunstenaars zijn Roos van Haaften, Sjoerd Knibbeler, Gabriel Lester, Jacco Olivier, Rafaël Rozendaal, Femke Schaap, Marleen Sleeuwits en Henk Stallinga. Prof. dr. Joke Meijer, gespecialiseerd in de invloed van licht op onze biologische klok en op de hersenen, opent de tentoonstelling op 14 februari om 16.30 uur in Galerie LUMC. Zij zal vertellen over het belang van licht op ons welzijn en gemoed.

View Event →
Feb
1
12:00 PM12:00

Dag van het Licht # 1 Lichtontwerp voor Theater

Dag van het Licht #1 Theater

Lichtontwerpers Desiree van Gelderen, Paulo van Cuijk, Alaa Minawi, Koen Stegerr en Tom Verheijen vertellen over een bijzonder ontwerp of productie. Want wat is er leuker dan te praten over licht en projecten met vakgenoten? Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.
De dag start om 13:00 en sluit af met een borrel vanaf 16:00. Mee lunchen kan ook om 12:00 wel van te voren aanmelden. Voor de lunch en consumpties rekenen we een bedragje. Op de Hembrug kun je gratis parkeren.

1 febr 2019 programma Ilo Dag van het Licht: #1 Lichtontwerp voor Theater   

12.30 inloop

13.00 Desiree van Gelderen
Desiree is in het theater begonnen bij het Griftheater, die beeldende mimevoorstellingen maakte in industriële gebouwen. Vanaf de eerste repetitiedag bouwde alle medewerkers mee aan de voorstelling, daar kon zij zich ontwikkelen tot belichter. 
Na 10 jaar internationale reisvoorstellingen te hebben belicht, waaronder dans, slagwerk, poppentheater en mime, is zij 15 jaar geleden als zelfstandig lichtontwerper gestart en heeft samen met Erik van Raalte het bedrijf Location Light opgericht. Desiree heeft veel lichtontwerpen gemaakt voor klassieke muziekensembles, orkesten en tegenwoordig ook voor operaproducties. Daarnaast heeft zij aan menig beeldende jeugdvoorstelling meegewerkt.
www.locationlight.nl

13.30 Paulo van Cuijk

SPOT ON lichtontwerp is opgericht door Paulo van Cuijck, een lichtontwerper met internationale werkervaring en thuis in zowel architectonisch lichtontwerp als ruimtelijk ontwerp. Paulo heeft een breed scala aan lichtprojecten uitgevoerd voor commerciële ruimtes, particuliere woningen, gevels, landschappen en tuinen. Hij wil graag het ‘onverwachte’ uit een ruimte halen.
www.spotonlichtontwerp.nl

14.00 Alaa MinawAlaa Minawi (beirut - 1982) is a Palestinian - Lebanese visual artist based in Amsterdam, Netherlands. He has worked in more than 300 performances as a performer, light designer, and scenographer. He was a member of the lighting designers association (London, UK) between 2015 and 2018. Since 2016, Alaa shifted towards an artistic research starting with one about belonging and its relationship to physical spaces. 
www.alaaminawi.com

15.00 Koen Steger 
Koen Steger behaalde in 2015 zijn bachelorsdiploma Scenografie aan de academie voor Theater en Dans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Met zijn Studio richt hij zich op het ontwerpen van ruimtes, installaties en objecten die de relatie tussen vorm, licht en de mens onderzoeken. Voor Leeuwarden culture hoofdstad ontwierp hij bijvoorbeeld Oculus en voor Touki Delphine en het productiehuis Rotterdam maakte hij Voyager one.
www.studiokoensteger.com

15.30 Tom Verheijen

Tom maakte zijn eerste lichtontwerpen vanuit de opleiding Theatertechniek aan de Theaterschool in Amsterdam. Van daaruit heeft hij zich verder ontwikkeld door aan veel uiteenlopende projecten te werken. Denk aan een opera aan zee, een verbouwing van een museum, een permanente belichting voor een toren of een performance in een schuur. Als medeoprichter van het bureau ‘Rapenburg Plaza’, heeft hij jarenlang met zijn partners en collega’s veel museaal werk gedaan.
Sinds oktober 2018 opereert Tom weer solistisch. Zijn werk speelt zich grotendeels af in culturele en kunstzinnige hoek. Theater, beeldende kunst, musea maar ook architectuur hebben zijn interesse. Zijn nieuwe website is in de maak.
www.tomverheijen.nl

16.00 borrel

Lokatie Magazijn 14 Affuitenhal 1, 1505 RE Zaandam aanmelden via info lichtontwerpen.nl

View Event →