LUMINALE 2012 FAST LIGHT | SLOW LIGHT

Het iLo heeft deelgenomen aan de Luminale 2012 in Frankfurt met een groepsinzending. Onder het thema Slow Light |Fast Light wil het iLo de discussie over lichtkwaliteit en lichtbeleving activeren. Een combinatie van lichtinstallaties waarin lichtbeleving centraal staat en een discussie programma op drie avonden. De makers van de installaties zullen op een van de drie avonden hun visie op Slow/Fast light presenteren.

Deelnemers installaties

Kiekbox – lichtontwerper Tom Verheijen, Rapenburg Plaza.
Licht_Momente – lichtontwerper Vera Wegener, iLo. 
Light as a draftsman – ruimtelijk vormgever Andrea Droes, iLo.
Theater obscura – lichtontwerper Henk van der Geest
Inside in slow and fast design – video lichtontwerper Maarten Warmerdam

Slow/Fast discussion – Lichtontwerpers Isabel Nielen, Henk van der Geest, Ellen de Vries 

6luminale-2012-be-a-light.jpg
579564_3650050893799_1946365264_n.jpg
entree_ilo_at_luminale_2.jpg
luminale-slow-light-fast-li.jpg
Afbeelding 1.png
DSCN2494.jpg

Video Nacht van de architectuur 2013

In opdracht van Bouwhuis heeft het Instituut Lichtontwerpen in Amsterdam een aantal lichtplannen ontworpen die meer de nadruk leggen op het gevoel en de sfeer van de stad en de stijl van de architectuur dan op de functionaliteit. Vanuit het thema ‘de herontdekte binnenstad van  Apeldoorn’ Het idee achter deze lichtplannen is dat Bouwhuis in samenwerking met de gemeente een aantal betekenisvolle plekken in Apeldoorn zou willen voorzien van nieuwe verlichting met als doel het nachtelijk landschap van de stad te versterken en een nieuwe identiteit te geven. Deze identiteit zou overeen moeten komen met een aantal kernwaarden van Apeldoorn zoals ‘het groen in de stad’, ‘Koninklijke stad en brede lanen’, ‘eigentijdse stad met moderne architectuur’, ‘schone bedrijvigheid/industrie’ en ‘ongedwongen ontspannen stad’.  Tegelijkertijd zou met behulp van duurzame technieken het energieverbruik van de openbare verlichting geleidelijk af moeten nemen.

Tijdens de nacht van de architectuur op vrijdag 26 november zullen de ontwerpers  Maarten Warmerdam, Isabel Nielen, Henk van der Geest en Yvon Muller van het Instituut Lichtontwerpen een aantal lichtvisies presenteren voor de Hofstraat in Apeldoorn en uitleggen waarom ze tot deze keuzes zijn gekomen. 

Voorafgaand aan de nacht van de architectuur werden op vrijdagavond 12 november negen lichtplannen van bovengenoemde ontwerpers ook daadwerkelijk uitgevoerd. Hiervoor trad Philips op als sponsor door alle benodigde LED verlichting beschikbaar te stellen. Daarbij was het publiek van Apeldoorn massaal komen kijken. Het evenement is filmisch vastgelegd en wordt tijdens de nacht van de architectuur gepresenteerd.

 

 Watch more videos