13 juni 2019 Henk van der Geest overleden

Henk van der Geest

Henk van der Geest

Tot onze grote droefenis is afgelopen donderdag 13 juni de oprichter en geestelijk vader van het Instituut Lichtontwerpen (iLo), Henk van der Geest overleden. Vanuit zijn visie over de artistieke kwaliteit van lichtontwerpen, richtte hij 2007 het iLo op. Hiermee zette hij zich in om het gat te vullen dat bestond tussen de opleidingen en de ontwerppraktijk.

Op deze manier heeft Henk tientallen talentvolle ontwerpers en vormgevers de kans geven zichzelf te ontwikkelen. Hij heeft het vak meer aanzien en inhoud gegeven op zijn eigen en eigenzinnige manier.
Niet alleen was hij oprichter van het iLo, maar met de initiatieven en activiteiten die hij organiseerde voor de VPT, Oistat, ELS, ILD en Antenna heeft hij ook internationaal velen weten te inspireren. Henk was mede-oprichter van Human Light Watch en ontwikkelde zich tot bewaker en strijder voor de kwaliteit van licht. Henk wist als mens, maar ook als vriend, velen van ons te verbinden. 
We zullen hem heel erg missen! 

Namens het kernteam van Instituut Lichtontwerpen: Isabel Nielen, Maarten Warmerdam, Bastiaan Schoof en Wijnand van der Horst.  

ELS European Lighting School 

ILD Institute of Lighting Design Prague, Czech Republic 

Antena – Network for Independent Culture in Slovakia, 

ILO Instituut Lichtontwerpen