Noordelijk Licht

Auteur: Bastiaan Schoof Gepubliceerd: Zichtlijnen 180, september 2018 De vijfde editie van Scandlight. Een klein, maar interessant internationaal symposium op het gebied van lichtontwerp in Malmö. Bastiaan Schoof was een van de sprekers en zag RichardPilbrow live on stage.

Lichtontwerper in New York, Netwerken en mensen ontmoeten

Auteur: Bastiaan Schoof Gepubliceerd: Zichtijnen 179, juli 2018 In 2008 vertrok Gertjan Houben naar New York om zich een jaartje te verdiepen in het lichtontwerpen. Tien jaar later woont en werkt hij er nog steeds. “Hoe dichter je bij Broadway komt, hoe diplomatieker je moet communiceren.”

Eén school, vier theaters

Auteur Bastiaan Schoof Gepubliceerd: Zichtlijnen 168, september 2016 Vier schaaltheaters gebouwd op het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Deze worden gebruikt om praktijklessen te geven aan de leerlingen. Betere leerlingen opleiden in minder tijd. Geen slogan, maar bittere noodzaak voor het Grafisch Lyceum in Rotterdam. In het nieuwe schoolgebouw maken vier schaaltheaters het mogelijk. Bastiaan Schoof,… Lees verder Eén school, vier theaters