BU Home

“Light is the first element of design; without it there is no color, form, or texture.”

Thomas E. Farin

Instituut lichtontwerpen (iLo) is in 2007 opgericht om de kwaliteit van het lichtontwerpen te bevorderen. Daartoe zet het zich in voor uitwisseling en ontwikkeling van kennis over licht en lichtontwerp.

De focus ligt op de inhoudelijke en artistieke ontwikkeling van het vak lichtontwerpen. Het iLo biedt aan lichtontwerpers peer-to-peer-contact; een plaats om ervaringen te delen en vragen te stellen.

Deze site biedt toegang tot onze kennisbank, diverse netwerkactiviteiten en workshops, lezingen, expertgesprekken, individuele coaching en excursies.

“Creatieve en onafhankelijke lichtontwerpers zijn meer dan ooit nodig”

licht op theepot van Aldo Bakker

Licht

Licht is een van de fundamentele bestanddelen van ons leven op aarde en het ligt in het hart van de menselijke ervaring. Toch word er weinig gesproken over het belang, de emotie en de kwaliteit van licht.

Lees meer over licht

Kennis

In de kennisbank verzamelen we artikelen, filmpjes en studiemateriaal voor, door en over lichtontwerpers. Neem gerust contact op als je iets wil publiceren.

workshop in schaaltheater bij Stage Design

Zoek in de artikelen

Fonds

Het Henk van der Geest Lichtontwerpen Fonds ondersteunt aanvragen voor coaching, studiebeurzen of kleine onderzoeksprojecten die bijdragen aan het vakgebied of beroep van lichtontwerper.

Meer informatie over het fonds

European Lighting School


Vanaf 2007 werkt het iLo nauw samen met Institute of Lighting Design (ILD) in Praag,Tsjechi√ę en Antena , Slowakije. Samen met deze partners is met EU subsidie van het longlife learning program, the European lichting school ELS ontstaan.

Zoeken


Laatste nieuws