17 Mei Communiceren over Kleuren

In 2018 verzorgde Lichtontwerper Mike Evers van de Theatermachine een presentatie op de CUE (Vakbeurs Theatertechniek) in Ahoy over kleurmenging en de aansturing met lichtcomputers van armaturen voorzien van led-lichtbronnen. 

Zes jaar later geeft Mike een update over de huidige stand van zaken:

  • Wat is er veranderd? En wat niet?
  • Wat levert de ontwikkeling van led-lichtbronnen en lichtcomputer-software ons op?
  • Wat zou er beter kunnen qua communiceren over kleuren?

De technologische ontwikkelingen van armaturen met led-lichtbronnen hebben de laatste jaren een vlucht genomen. Armaturen en lichtcomputers krijgen steeds meer mogelijkheden. Specificaties van armaturen worden steeds uitgebreider. 

* Foto: Concert gebouw Amsterdam

Een aantal invalshoeken: vroeger (LEE Filters swatch book), fabrikanten van armaturen (handleidingen en data sheets), fabrikanten van lichtcomputers (color pickers en fixture libraries) en de samenwerking tussen lichttechnici en lichtontwerpers.

Praktisch

Wanneer: Vrijdag 17 Mei
Tijd: 19:30 uur Inloop
Tijd: 20:00 uur Aanvang Lezing
Tijd: 22:00 uur Deur dicht

Waar: Culture Club, Kattenburgerstraat 5, A’dam
Toegang: Gratis excl. drankjes

Locatie

De AHK Culture Club bevindt zich op het Marine terrein Amsterdam. Kattenburgerstraat 5, Gebouw 027N, 1018 JA Amsterdam. Je kunt het beste met de fiets komen of buiten het Marine terrein parkeren.

Aanmelden via: info@lichtontwerpen.nl

* Foto: Nieuwe La Mar West, Frank Sanders Musical

BIO Mike Evers

Is een ervaren lichtontwerper. Hij is onderdeel van de Theatermachine. Naast zijn lichtontwerpen volgt Mike de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van led-lichtbronnen en lichtcomputers op de voet. Hij is een expert in het bedienen van licht-besturingssystemen en geeft daar ook training in.

Dit is een initiatief van Theatermachine en Instituut lichtontwerpen

Met dank aan de AHK Culture Club voor het gebruik van de locatie.