12 feb: info avond over het HGLO-Fonds

Altijd al iets willen onderzoeken, of uitzoeken? Maar geen tijd of geld voor? Twijfel je of je wel kunt aanvragen in jouw situatie? Neem gerust kontakt op of kom langs op 12 februari!

Tussen 1 februari en 1 april is het weer mogelijk om geld aan te vragen bij het Henk van der Geest Lichtontwerpen Fonds (HGLO-Fonds).


Lichtontwerper Isabel Nielen en Titia Daniels (oprichter fonds) zullen aanwezig zijn om het doel van het fonds toe te lichten.
Tevens zijn er korte presentaties door gehonoreerde aanvragers, Benno Barends en Andrea Dröes.

Het HGLO-Fonds beoogt ontwerpers, belichters en creatieve makers te stimuleren in hun artistieke ontwikkeling en visie op het vak.

Aankomend of gevestigde lichtontwerpers, kunstenaars, (interieur) architecten en museumbelichters kunnen een aanvraag indienen via het Cultuurfonds voor kleine onderzoeksprojecten of een beurs voor coaching, of bijscholing op het gebied van lichtontwerpen, in binnen- en buitenland.

praktische informatie

Wanneer: Maandag 12 februari 2024
Tijd: 19:30 tot 21:00 uur
Waar: Hembrugterrein, Magazijn 14
Affuitenhal 1, 1505RE Zaandam
Parkeren geen probleem
Kom je met de trein? Dan kunnen we je ophalen
Toegang: gratis

Aanmelden via: info@lichtontwerpen.nl

Aanvragen kunnen jaarlijks eenmalig worden ingediend tussen 1 februari en 1 april via Het Cultuurfonds. Het beschikbare budget bedraagt € 15.000,- per jaar, voor naar verwachting twee tot vijf aanvragers. Voordat je een aanvraag indient moet je contact opnemen met Hans van Straten of Maud Nass via info@cultuurfonds.nl vanwege aanpassingen voor het HGLO-Fonds op de bestaande regelingen.

Vind je het moeilijk om over licht te schrijven? Heb je hulp nodig bij de aanvraag? Dan is dat mogelijk via het iLo, instituut Lichtontwerpen. Neem gerust contact op!