Nieuwjaars lichtwandeling

Instituut Lichtontwerpen, Women in Lighting en I Light U – organiseren een nieuwjaars lichtwandeling op 20 januari 2023

Heb je hier net zo’n zin in als wij? Meld je dan vóór 15 jan 2023 aan bij Isabel Nielen via info@lichtontwerpen.nl

Ontmoeten – verbinden – kennisdelen

In het nieuwe jaar 2023 bundelen instituut Lichtontwerpen en Women In Lighting NL hun krachten en nodigen we lichtontwerpers, lichtprofessionals en lichtliefhebbers uit om op vrijdag 20 januari samen de 2e editie van lichtfestival I Light U in Utrecht te bezoeken onder leiding van curator Bastiaan Schoof en een van de kunstenaars.

Zowel het Instituut Lichtontwerpen (iLo) als Women in Lighting NL (WIL NL) vinden het belangrijk om activiteiten te ontwikkelen waar lichtontwerpers, fabrikanten, leveranciers en opdrachtgevers, architecten, kunstenaars en ontwerpers kennis uitwisselen. Lichtontwerp in al zijn facetten is ons verbindend element.

practisch

16:00 verzamelen en drankje in The Green House
16:30 korte introductie over iLo, WIL NL en natuurlijk I Light U.
17.30 start wandeling
18.30 einde wandeling

Van 6 tot 29 januari 2023 vindt het tweede I Light U festival plaats in Utrecht. Een expositie van nationale en internationale lichtkunstenaars in en rondom het stationsgebied. Het thema van deze editie is thuiskomen, je thuis voelen, een thuis weg van huis vinden. Op en rond station Utrecht centraal, de plek waar dagelijks vele honderden mensen aankomen of vertrekken op weg naar werk, huis, familie of vrienden, zorgt I Light U voor bijzondere verlichting. 

Vanaf 16.00 uur is er voldoende tijd om kennis te maken, een drankje te bestellen (op eigen kosten) en je voor te bereiden op een inspirerende wandeling die we om 17:30 willen starten. De wandeling zal ongeveer een uur duren. Het programma is daarna afgelopen. 

Utrecht biedt voldoende horeca in dit gebied om lekker te eten en verder te praten met je (nieuwe) contacten.

WOMEN IN LIGHTING

is een wereldwijd digitaal platform dat vrouwen profileert die in de verlichting werken en omvat alle gebieden zoals ontwerp, techniek, architectuur, kunst, entertainment, productie, onderwijs, onderzoek en journalistiek.

Women In Lighting gaat niet alleen over gendergelijkheid. Het gaat ook over inclusiviteit en hoe dit gunstig is voor een industrie als geheel. Daarom is er naar gestreefd om in de ‘lichtwereld’ zoveel mogelijk situaties te creëren waarin het scenario 50:50 is.

Het platform gebruikt sociaal activisme om onbewuste vooroordelen in de industrie onder de aandacht te brengen. Via sociale media heeft WIL een grote aanhang opgebouwd. Het project wordt  gesteund in meer dan 75 verschillende landen. 

Ambassadeurs voor WIL zijn een drijvende kracht achter het project en creëren op zichzelf staande lokale initiatieven. 

WOMEN IN LIGHTING NL

In Nederland is Carlijn Timmermans ambassadeur voor Women in Lighting NL. Carlijn heeft haar eigen ontwerp bureau C.Light.Wise

‘Ik ondersteun Women in Lighting omdat ik er blij van wordt om mijn passie voor en kennis over licht te delen en ik jullie wil aanmoedigen hetzelfde te doen! Ik ben er van overtuigd dat de beste ontwerpen en oplossingen ontstaan uit kennis, een open geest en de moed om samen te werken.’

Deze wandeling wordt georganiseerd door
iLo : Carla Monchen, Isabel Nielen en Bastiaan Schoof
WIL NL : Carlijn Timmermans