11 september: 3D lichtontwerp

Voor theater

Met Floriaan Ganzevoort

Noodzaak of luxe?

Software voor het maken van visualisatie van lichtontwerpen is steeds bereikbaarder geworden voor ontwerpers van middelgrote en kleinere producties. In welke fasen van het creatieve proces kun je visualisaties inzetten? Gebruik je het vooral als virtueel laboratorium, als communicatiemiddel naar andere leden van het team of wil je tijd besparen tijdens de montage?

In deze lezing legt Floriaan uit, hoe je door gebruik te maken van visualisatiesoftware, al vroeg in het proces de visuele concepten van de verschillende disciplines kan samenbrengen en zo het geheel naar een hoger plan kan tillen. 

Eenmaal in het theater kan de tijd waarin de cues tot stand komen worden bekort. Waardoor er meer tijd overblijft voor zowel de details als de grote lijn. In deze lezing komen de verschillende toepassingen aan bod. 

Doelgroep:

Iedereen die direct of indirect te maken heeft met licht in het creatieve proces van het maken van een voorstelling. Van regisseur tot ontwerper, van technisch producent tot acteurs. De lezing vereist geen technische kennis van cad-software.

Praktisch

Wanneer: Maandag 11 september
Tijd: 19:30 – 22:00
Waar: Marine terrein, Amsterdam
Kosten: toegang gratis

Aanmelden: graag aanmelden van te voren via info@lichtontwerpen.nl

Programma

19:30 uur inloop
20:00 uur aanvang lezing
21:00 uur tijd voor drankje (voor eigen rekening)
22:00 uur deur dicht

Locatie

De AHK MakerSpace bevindt zich op het Marine terrein Amsterdam. Kattenburgerstraat 5, Gebouw 027N, 1018 JA Amsterdam. Je kunt het beste met de fiets komen of buiten het Marine terrein parkeren.


Bio Floriaan Ganzevoort

Floriaan Ganzevoort is lichtontwerper voor theater, muziek, dans en ruimtes. Hij studeerde af als Theaterwetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam op het onderwerp ‘Licht als dramaturgisch middel’. Door zijn dramaturgische achtergrond is het licht dat hij ontwerpt altijd sterk verbonden met de inhoud van de voorstelling. Floriaan werkt al vele jaren met verschillende visualisatie software in zijn ontwerpproces en voorbereiding.

Floriaan werkte onder meer voor Emio Greco en Pieter Scholten, Nationale Opera & Ballet, Nederlandse Reisopera, Springdance Festival, De Toneelmakerij, Anouk van Dijk, Nederlands Blazers Ensemble, Merlijn Twaalfhoven en Asko|Schönberg.

Floriaan is onderdeel van de Theatermachine. De Theatermachine is: Floriaan Ganzevoort, Isabel Nielen, Benno Barends en Mike Evers. Theatermachine maakt lichtontwerpen en geeft adviezen over licht.  Voor theater, musea, architectuur projecten en muziek. Tevens heeft de Theatermachine een visualisatie studio waarin gewerkt kan worden met diverse tekenprogramma’s zoals Capture, Vectorworks en Wysiwyg.